Dit is één van mijn (Janneke) lievelingssoepen voorbij de lunch. Een hele lekkere manier om extra veel groente binnen te krijgen.
Wat heb je nodig voor 4 porties?
-1 ui
-2 rode paprika’s
-1 blik tomatenblokjes
-verkruimeld rood pepertje of een paar druppeltjes tabasco
-1 groentenbouillonblokje (bijv. Zonnatura)
-scheutje balsamico azijn
-2 eetlepels olie
Zo maakt je het:
– Snijd de ui en paprika’s in stukjes en fruit deze in 1 eetlepel olie 5 minuten in een soeppan.
– Voeg een verkruimeld rood pepertje of wat druppeltjes tabasco toe.
– Voeg de tomatenblokjes en 200 ml water toe en 1 groentenbouillonblokje en een scheutje balsamico azijn toe. Breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuten doorkoken.
– Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en garneer met 2 kleine plakjes chorizo, fijngesneden.
Lekker bij een (koolhydraatarme) boterham. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE
energie: 140 kcal
koolhydraten: 4 gram
eiwitten: 5 gram
vet: 11 gram vet
waarvan verzadigd vet: 3 gram
waarvan onverzadigd vet: 8
vezels: 1 gram