Deze heerlijke tomatensoep met stukjes ei komt oorspronkelijk uit de Chinese keuken. Deze soep is koolhydraatarm en gemakkelijk te bereiden.
Dit heb je nodig voor 2 porties
- 2 tomaten
- 2 kleine eieren
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje (15 g) verse gember
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- ¼ courgette
En zo maak je het:
- Was de tomaten en courgette en schil de gember.
- Snijd de tomaten, courgette, ui, gember en knoflook in stukjes.
- Verhit een pan met olie en wok de knoflook en gember voor 1 minuut. Voeg vervolgens de stukjes tomaten, courgette en ui toe.
- Klop de eieren los en voeg het langzaam toe aan 400ml kokend water.
- Doe de resterende ingrediënten in het kokende water en voeg zout toe naar smaak.
Voedingswaarde per portie
Energie: 160 kcal
Eiwitten: 8 g
Koolhydraten: 9 g
Vetten: 10 g
Vezels: 2 g