Gnocchi di patate zijn een ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een echt Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak gegeten met een saus van tomaten of van zachte kaas.
Wat heb je nodig voor 2 porties:
150-200 g gnocchi
scheutje olijfolie
600 g diepvries of verse spinazie (spinazie slinkt ongeveer tot de helft van het gewicht, dus dan hou je 300 g over)
4 eetlepels ricotta kaas
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas 4 theelepels pijnboompitten
1 limoen
paar takjes peterselie
peper
halve komkommer
En zo maak je het:
1. Rooster als eerst de pijnboompitjes kort in de pan totdat ze bruin zijn. Haal dan de pijnboompitjes uit de pan en doe ze in een schaaltje.
2. Kook de gnocchi 2-4 minuten. Giet dan het vocht af, scheutje olijfolie erbij en schep het geheel kort door. Doe daarna de deksel er half op.
3. Wok de spinazie op middelhoog vuur tot dat het geslonken is. Gebruik de pan waarin je de pijnboompitjes geroosterd hebt. Dit scheelt weer afwas. Tip: doe de spinazie hand voor hand in de pan, en wacht dan telkens even totdat deze portie geslonken is voordat je een nieuwe portie erin doet. Anders is de pan gauw vol en is het lastig omscheppen.
4. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Voeg het daarna toe aan de gnocchi en bak het geheel nog even kort op hoog vuur.
5. Snij de limoen door midden en pluk wat kleine stukjes peterselie. Snij ook de komkommer in schijfjes.
6. Verdeel de gnocchi en spinazie over de borden en doe wat schepjes ricotta kaas erover heen. Strooi daarna de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en de peterselie erover.
7. Knijp tot slot de limoen erover uit en strooi er wat peper naar smaak overheen.
Serveer met wat schijfjes komkommer.
Eet smakelijk!
Tip: Je kan de gnocchi ook vervangen door volkoren penne.
Eet je koolhydraatbeperkt? Gebruik dan zeropasta in plaats van gnocchi of penne.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
Energie: 487 kcal
Eiwit: 24 g
Koolhydraten: 32 g
Vet: 30 g
waarvan verzadigd: 10 g
waarvan onverzadigd: 18 g
Voedingsvezel: 5 g