Dit recept voor havermout met appel, rozijnen en kaneel is zo lekker! Het is bijna alsof je havermout met appeltaart eet, :-)! En het is ook nog eens heel gezond! Je kunt dit gerecht trouwens ook prima als warme lunch eten, want het is niet alleen heel lekker maar ook nog eens super snel klaar!
Wat heb je nodig?
250 ml halfvolle melk
6 eetlepels havermout (40 g)
1 handje rozijnen (20 g)
½ of 1 theelepel kaneel
Zo maak je het:
1. Doe de melk en havermout in een steelpannetje en zet op een laag vuur.
2. Schil de appel en snij in kleine stukjes en voeg toe aan de melk aan havermout.
3. Voeg de kaneel toe en roer alles even door elkaar.
4. Wacht tot de havermout kookt en laat het nog een minuut of 2 door pruttelen.
Wil je mindr koolhydraten? Gebruik dan ongezoete sojamelk of amandelmelk en gebruik een halve in plaats van hele appel.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 400kcal
Eiwitten: 15 gram
Koolhydraten: 66 gram
Vetten: 7 gram
Voedingsvezels: 6 gram