Deze week een lekker en gezond vegetarisch gerecht! Wanneer je koolhydraatbeperkt eten kan je de volkorenspaghetti vervangen door zero pasta of courgette/pompoenspaghetti.
Wat heb je nodig?
– 300 g ongekookte volkoren spaghetti
– 2 stronken broccoli (ongeveer 500 g)
– 250 g champignons
– 100 g geitenkaas
– 50 g walnoten
– 2 limoenen
– oregano
– peper
Zo maak je het:
– Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de spaghetti al dente (in ongeveer 10 minuten).
– Snij de broccoli in roosjes. Kook de broccoli kort zodat het knapperig blijft en de vitaminen en mineralen niet verloren gaan.
– Snij de champignons in schijfjes en bak deze kort in een pan.
– Snij de walnoten grof in stukjes. Snij ook de limoen door midden.
– Giet de spaghetti en broccoli af en serveer dit samen met de champignons op een bord.
– Verdeel de geitenkaas in brokken en strooi dit samen met de stukjes walnoot over de spaghetti.
– Breng naar keuze op smaak met oregano, peper en limoen.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 446 kcal
Eiwit: 20 g
Koolhydraten: 52 g
Vetten: 15 g
waarvan verzadigd: 4 g
waarvan onverzadigd: 11 g
Voedingsvezels: 11 g