Met dit warme weer is een maaltijdsalade ’s avonds vaak wel zo lekker. De kant – en klare maaltijdsalades in de supermarkt bevatten vaak niet voldoende groente en vaak veel zout. De witlofsalade met oosterse kipfilet bevat weinig koolhydraten en is eventueel makkelijk een dag van te voren klaar te maken.
Dit heb je nodig voor 2 personen?
• 2 kipfilets of kipdijfilets (c.a. 100 g bereid per person)
• 1 ui
Marinade kipfilet:
• 2 eetlepels (sesam)olie
• 1 el sesamzaadjes
• 2 el sojasaus zonder suiker (Kikomane)
• 1 el verse, geraspte gember of 2 theelepels gemberpoeder
• 1 teentje knoflook
Witlofsalade:
• 4 witlofstronken
• 1 puntpaprika
• 10 cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
• 20 blauwe druiven
• 3 el mayonnaise
• 1 el yoghurt
• 2-3 theelepels groene currykruiden (Tai green curry Jonnie Boer van Euroma)
En zo maak je het:
• Neem een kom en doe hierin de olie, sojasaus, knoflook en gember. Roer alles door elkaar.
• Snijd de kipfilet in blokjes en voeg de marinade toe. Laat 30-45 minuten intrekken.
• Neem een slakom, doe hierin de mayonaise, yoghurt en curry kruiden en roer alles goed door elkaar.
• Snijd de witlof doormidden, verwijder de harde kern. Snijd het daarna in dunne reepjes. Snijd de paprika in reepjes en halveer de tomaten. Doe dit alles met de druiven in de slakom en roer de dressing er goed doorheen.
• Snijd de uit fijn. Verhit 1 el olie zachtjes in een pan en fruit de ui hierin zachtjes aan. Voeg na ongeveer 4-5 minuten de kipfilet met marinade toe. Blijf roeren en bak in circa 5-6 minuten gaar.
• Haal de kipfilet van het vuur en bestrooi met sesamzaadjes.
• Serveer met de frisse witlofsalade.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 630 kcal
Eiwitten: 40 g
Koolhydraten: 24 g
Vetten: 37 g
Vezels: 7 g