Deze week een lekkere en gezonde maaltijdsalade voor de lunch: witlofsalade met peer en kip! Eet je koolhydraatarm? Vervang dan de peer door bijvoorbeeld een paar partjes mandarijn, ook erg lekker. Eet je FODMaP-arm? Laat dan de bleekselderij en witlof weg en neem meer veldsla. Vervang de peer door mandarijn en kies voor lactosevrije/soja yoghurt. Strooi er wat pinda’s overheen i.p.v. cashewnoten.
Wat heb je nodig voor 4 porties witlofsalade met peer en kip?
– 4 struikjes witlof
– 4 stengels bleekselderij
– 150 g veldsla
– 250 g gerookte kipfilet
– 3 peren
– 60 g cashewnoten
– 50 ml halfvolle of volle yoghurt
– 3 theelepels kerriepoeder
Zo maak je het
– Snij de witlof, bleekselderij, kip en peer in stukken. Doe alles daarna in een grote slabak samen met de veldsla.
– Meng de kerriepoeder en de magere yoghurt door elkaar voor een frisse dressing. Schenk dit over de salade heen.
– Strooi tot slot de cashewnoten over de salade heen en smullen maar!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie:
Energie: 311 kcal
Eiwit: 25 g
Koolhydraten: 26 g
Vetten: 10 g
waarvan verzadigd: 2 g
waarvan onverzadigd: 8 g
Voedingsvezels: 6 g