Voor de vulling van een wrap kan je oneindig combineren met verschillende ingrediënten.. Deze wraps met hummus, gegrilde groenten en yoghurtsausje zijn makkelijk te bereiden. Ideaal voor de lunch, om mee te nemen of als avondmaaltijd.
Wat heb je nodig voor 4 porties?
Voor de wraps met vulling:
8 (volkoren) tortilla wraps
2 aubergines
1 paprika
1 courgette
ca. 200 gr hummus
¼ zakje waterkers
olie
Voor het yoghurtsausje:
2 schaaltjes volle yoghurt
1 teentje knoflook
½ tl komijnpoeder
¼ tl chilipoeder (optioneel)
zout en peper
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Halveer de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snij in dunne repen. Snij de aubergine in de lengte in dunne plakken. Snij de courgette ook in de lengte in dunne plakken. Doe de paprika, aubergine en courgette in een mengkom en giet er een beetje olie overheen. Meng met je handen zodat alle groenten bedekt zijn met een klein beetje olie. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden.
3. Grill de groenten tot ze zwarte strepen hebben. Leg de groenten die klaar zijn in een ovenschaal in de warme oven om ze warm te houden.
4. Leg als de groenten bijna klaar zijn de tortilla wraps in de oven om goed warm te worden. Let op dat ze niet te knapperig worden, want dan vouwen ze niet lekker meer. Je kan ze ook in de magnetron verwarmen volgens instructie op de verpakking.
5. Meng de yoghurt met een snufje zout en peper, het komijnpoeder en de uitgeperste knoflook tot een lekker sausje.
6. Besmeer de tortilla’s met de humus, beleg met gegrilde groenten er leg een beetje waterkers op. Serveer het yoghurtsausje erbij.
Voedingswaarde 2 wraps:
Energie: 535 kcal
Eiwit: 17 gram
Koolhydraten: 58 gram
Vetten: 24 gram
Voedingsvezels: 9 gram