Zelfgemaakte eiersalade is een recept dat ik (Annemiek) heb uit het boek “Eet als een expert”. Het is een lekker en makkelijk recept, en veel gezonder dan eiersalade uit de supermarkt omdat je het zelf maakt! Een afwisseling voor standaard broodbeleg of om jezelf eens te verwennen in het weekend/vrije dag.
INGREDIËNTEN VOOR 6 PORTIES
– 4 eieren
– 1 eetlepel mayonaise
– 2 eetlepels halfvolle kwark
– 1 ½ eetlepel verse bieslook
– 2 theelepels kerriepoeder
ZO MAAK JE EIERSALADE
– Kook de eieren hard en snij ze fijn.
– Snij ook de bieslook fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en het is klaar!
Serveer op een volkorencracker of snee volkoren/koolhydraatarm/speltbrood (afhankelijk van welk eetpatroon je aanhoudt). Deze eiersalade is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.
EETSMAKELIJK!
VOEDINGSWAARDE PORTIE
Energie: 74 kcal
Eiwit: 5 g
Koolhydraten: 0,6 g
Vetten: 6 g
waarvan verzadigd: 1,5 g
waarvan onverzadigd: 4,5 g
Voedingsvezels: –