Zin in een lekker en voedzaam tussendoortje? Probeer dan eens deze zelfgemaakte gezonde havermout-notenreep. De reep zit boordevol met vezels en gezonde vetten!
Wat heb je nodig om een havermout-notenreep te maken?
– 250 g gedroogde pruimen
– 60 g ongezouten amandelen
– 2 eetlepels rozijnen
– 6-7 eetlepels havermout
– 2 eetlepels gebroken lijnzaad
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels sesamzaad
BENODIGDHEDEN
– keukenmachine/hakmolen
– bakvorm of bakplaat + bakpapier
Hoe maak je het?
– Mix de gedroogde pruimen fijn in de keukenmachine of hakmolen.
– Voeg alle andere ingrediënten, behalve de sesamzaad, toe aan de fijn gemalen pruimen en schep alles goed door elkaar.
– Leg het bakpapier over je bakvorm of bakplaat en verdeel het mengsel hierover heen. Zorg ervoor dat het mengsel ongeveer 2 cm dik blijft. Druk alles goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.
– Strooi nu de sesamzaadjes over het mengsel en druk dit ook nog even aan.
– Zet de bakvorm 1-2 uur in de koelkast.
– Snij daarna in gewenste repen of blokken. Ik heb hiervan zelf 8 repen gesneden.
Er zijn op deze reep zoveel variaties te maken, kies de soorten noten en gedroogd fruit die jij lekker vindt en geef er je eigen draai aan! Ook lekker met een klein laagje pure chocola van 70% cacao.
De havermout-notenreep is buiten de koelkast een paar dagen houdbaar. Maar je kan ze ook heel goed invriezen.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per reep:
Energie: 164 kcal
Eiwit: 3,7 g
Koolhydraten: 19,8 g
Vetten: 6,3 g
waarvan verzadigd: 0,6 g
waarvan onverzadigd: 5,7 g
Voedingsvezels: 6,5 g